Recent Posts

joi, 27 noiembrie 2008

Despre intretinerea produselor

Accesoriile metalice pot avea urmatoarele culori:

argintiu - imita culoarea argintului nou

nichel - culoarea seamana cu cea a inoxului

argintiu invechit - culoarea unui obiect de argint vechi, care e innegrit pe alocuri

argintiu "platinum plated", este o culoare argintie extrem de curata, se oxideaza foarte greu si in timp lung, numai ca, avand in vedere ca e vorba de accesorii placate cu platina, intr-un strat foarte fin, sunt mult mai scumpe

cupru - rosiatic specific

cupru invechit - rosiatic, pe alocuri cu tenta de brun

auriu - cuoloarea aurului, de la cel foarte deschis ca nuanta, pana la auriu roscat

auriu invechit - auriu cu tente de maroniu/verzui

bronz - verzui

bronz invechit -verzui cu tente de kaky matuit

negru, care, pe siteurile in limba engleza, mai este denumit si culoare "gun"


Accesoriile cele mai instabile, ca si culoare originala sunt cele argintii, care se oxideaza destul de repede, in functie de factorii de mediu si cei chimici.

Accesoriile din metal comun, sunt facute astfel incat sa nu rugineasca, sau sa rugineasca foarte greu, in timp si sub influenta factorilor externi (umiditate, salinitate, etc.) De oxidat, oxideaza toate. Numai ca la culorile altele decat auriu si argintiu, asta nu se vede, lasa senzatia de patina. Accesoriile argintii sunt cele mai instabile, dar se curata foarte rapid si revin la culoarea originala, fie cu o periuta moale, apa calda si sapun, fie lasand accesoriul metalic respectiv, pentru circa o ora, scufundat intr-un pahar cu Coca Cola. E preferabil sa scoateti obiectul din paharul cu cola, din cand in cand, ca sa nu aveti surpriza ca se curata pana si stratul de metal de acoperire.

Margelele tibetane, sau inchizatorile in stil tibetan, nu sunt 100% argintii, decat daca sunt "platinum plated". Toate celelalte au patina, ca o bijuterie din argint, foarte veche. De altfel, este una dintre caracteristicile stilului tibetan
Poate multe dintre voi stiu cele scrise de mine mai sus, dar am considerat ca informatiile sunt totusi utile, pentru ca exista clienti care cred ca margelele tibetane "sunt vechi sau uzate", sau care spun despre acele culoarea nichel ca sunt negre.

0 comentarii: