Recent Posts

marți, 13 septembrie 2011

Mini-interviu

I know, I`m a bad blogger! (deja mi s-a atras atentia). Nu o sa incep cu scuzele , cum ca n-am avut timp sa mai postez in ultima vreme, pentru ca intr-adevar nu ar trebui sa existe scuze in acest sens. Cu mandrie va anunt ca ieri m-am inscris la master (luni am examen) :)) si am o gramada de comenzi de terminat (multumesc clientilor mei fabulosi). 
Asa ca, pentru a indrepta greseala facuta, o sa va prezint azi interviul pe care l-am acordat pentru www.conectionsinhm.blogspot.com, blog pe care va invit sa il rasfoiti pentru a afla povestile altor artizani din Romania. A fost primul meu interviu si am descoperit ca imi vine greu sa vorbesc despre mine si munca mea, desi nu ar trebui sa se intample asta. Sper sa va placa :)



  1. Veronica, spune-ne cateva cuvinte despre tine si despre ceea ce faci (ma refer la hobby-ul/business-ul tau)
Buna, numele meu este Veronica, am 22 de ani si sunt proaspat absolventa a facultatii finante-banci din cadrul ASE Bucuresti. In urma cu cativa ani am inceput sa cochetez cu handmade-ul si asa a luat nastere Veronique`s Boutique. De atunci am incercat sa creez accesorii care se adreseaza doamnelor si domnisoarelor cochete, sensibile si delicate, carora le place sa viseze, sa zambeasca, sa isi puna dorinte si sa traiasca exact asa cum isi doresc.
  1. De unde a pornit totul?
Totul a pornit in urma cu 3 ani, atunci cand am realizat prima pereche de cercei marca Veronique`s Boutique. Simteam nevoia sa fiu diferita, sa am ceva unic, ceva ce nu se gasea in magazine si ar fi putut fi procurat si de altii. Primele accesorii le-am daruit. Fiind incurajata de feedback-ul pozitiv pe care l-am primit am inceput sa le vand. La inceput a fost o simpla joaca cu margele, insa de atunci am parcurs un drum destul de lung, ajungand sa imi creez un stil propriu. Imi place sa lucrez cu materiale vaporoase, cu dantele delicate, camee ce amintesc de parfumul timpurilor trecute, flori diafane si tot ceea ce tine de sfera romantica. Mereu am incercat sa reinventez piese clasice si concepte mai vechi transformandu-le in ceva nou, original.

  1. Ce-ti place cel mai mult la hobby-ul/business-ul tau?
Cum spunea si Amy (Herbine), imi place pentru ca imi place. Imi place ca imi pot materializa ideile oricand doresc, ca am o preocupare atat de frumoasa si care uneori ma solicita, eu fiind o persoana foarte energica. Nu pot sta un minut degeaba: alerg dupa materiale (asta e o adevarata aventura – gasirea materialului perfect), ma documentez, urmaresc tendintele, impachetez produse, expediez colete si nu in ultimul rand socializez cu clientii mei si alte persoane minunate care mai au acest hobby. Imi place ca imi confera o oarecare independenta, ca nu sunt presata de timp in ceea ce priveste partea creativa si ca nu exista limite, eu fiind singura persoana care le stabileste.
  1. Daca te-ai putea intoarce in timp si ai avea cunostintele de acum, ai schimba ceva in drumul tau spre “Veronique’s Boutique”? 
Nu as schimba nimic, deoarece astfel am acumulat experienta. Am facut si multe greseli, insa din greseli se invata si asta contribuie la formarea ta ca persoana.

  1. Ce ti-ai propus pentru viitorul “Veronique’s Boutique”?
In general imi stabilesc tinte pe care apoi incerc sa le ating. Cea mai noua realizare este magazinul meu online www.vboutique.ro pe care il ador. Am muncit mult sa il am si sunt foarte multumita de rezultat. In viitorul foarte apropiat voi incepe sa lucrez la colectia de toamna pentru ca o am deja conturata in minte si abea astept sa ma apuc de ea. Pe termen lung insa mi-am propus sa imi promovez mai bine magazinul si produsele, sa afle toata tara de ele 
  1. Poti sa impartasesti cu noi 5 tips&tricks pe care le-ai da unei persoane gata sa inceapa un mic hobby/ afacere? (ceva ce tu ai descoperit si ai fi dispusa sa imparti cu altii; si nu neaparat legat de producerea bijuteriilor, ci despre partea de business in general – marketing, promovare, etc…)
Nu te apuca de un lucru decat daca iti face cu adevarat placere. Daca o vei face pentru bani sau alte motive, rezultatele vor fi sub asteptari. Creativitatea izvoraste din placere si pasiune.
Fa-ti un blog, pentru ca lumea sa afle cat mai multe despre tine si hobby-ul/afacerea ta. Multi clienti sunt curiosi sa descopere si personalitatea celui care se afla in spatele produselor lor preferate. De asemenea constituie o metoda foarte buna de promovare si este si cea mai ieftina.
Calitatea produselor este foarte importanta.  Un client multumit poate atrage altii noi.
Realizeaza poze de calitate. Uneori o poza face cat o mie de cuvinte. Incearca sa pui produsul intr-un context si sa creezi o poveste in jurul lui.
Relatia cu clientii trebuie sa ocupe un loc important in business-ul tau. Metine legatura cu ei pentru a afla daca le place produsul expediat, daca au nevoie de ajutor in folosirea lui, etc. si cine stie, poate vei descoperi un nou prieten.
Iti multumesc pentru ca ne-ai adus mai aproape de tine raspunzand la aceste intrebari.
Ca incheiere, poti sa ne spui unde te putem gasi:
Locatia (oras): Bucuresti
Site/shop online: www.vboutique.ro
Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000888934970

2 comentarii:

Sandra spunea...

Felicitari pentru site! Arata f. f. ok din cat am avut timp sa ma uit. Diseara il voi explora. Cred ca tuturor celor care iubesc handmade pentru ca e ceva unic, te inteleg atunci cand spui ca iti place pentru ca iti place si gata:)! Mult succes, Veronica!

Veronica Sticlaru spunea...

Multumesc Sandra! Inseamna mult pentru mine sa primesc feedback cat mai des :)